Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

nosecnost-po-tednih-izidora-svetuje-1-do-32-teden-2
a

IZIDORIN BLOG KOTIČEK

#28: Nosečnost po tednih – kako poteka 28. teden?

#28: Nosečnost po tednih – kako poteka 28. teden?

PLOD: Videti sem precej bolj debelušen kot pred nekaj tedni. Nohti na prstih rok in nog še naprej rastejo. Moj kostni mozeg je od jeter v celoti prevzel nalogo proizvajanja rdečih krvnih telesc. Kosti so vse čvrstejše, dozorevajo moji možgani, mišice in pljuča. Če sem deklica, zlahka opazite, kako izrazit je moj klitoris, saj so sramne ustnice še vedno premajhne, da bi ga prekrile. Če sem deček, se moja moda v tem času najpogosteje spustijo v mošnjo, kar se lahko opazi tudi z ultrazvokom. V pljučih se pojavijo prvi pnevmociti tipa II, pomembne celice v pljučnih mešičkih, ki izločajo za dihanje prepotrebni surfaktant, milnici podobno snov, ki omogoča, da po prvem vdihu moja pljuča ostanejo razpeta in se ponovno ne zlepijo. Omenjena snov je osnovni pogoj za samostojno dihanje otroka po rojstvu. Če slišim hrup, se nanj odzovem z brcanjem. Vse pogosteje odpiram in zapiram oči, moje dihanje je ritmizirano.

NOSEČNICA: Če bi rodila ta teden, bi imel otrok v porodnišnici z enoto za intenzivno terapijo in nego novorojenčkov že več kot 95 odstotkov možnosti preživetja. Na vadbi za nosečnice z Izidoro in na naših delavnicah za bodoče starše boš izvedela vse, kar je povezano z obdobjem nosečnosti, s porodom in prvimi dnevi po porodu. Če si Rh negativna, boš ta teden verjetno dobila injekcijo Rh O Gamaglobulina, ki bo preprečila, da bi se zaradi morebitnega neskladja med tvojim in plodovim Rh-jem pojavili zapleti v naslednjih nosečnostih. Če je tudi partnerjeva krvna skupina Rh negativna, injekcija načeloma ni potrebna.

izidora-pogosta-vprasanja-in-odgovori-ikona

Če plod zasliši hrup, se nanj že odzove z brcanjem. Vse pogosteje tudi že odpira in zapira oči. Dihanje ploda je tudi že že ritmizirano.

Izidora Vesenjak Dinevski

Morda vas bo zanimalo tudi ...

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino