Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

TRENIRAM Z IZIDORO

Delavnica #2: Dojenje in prvi dnevi z dojenčkom

ŠOLA ZA STARŠE

Delavnica #2: Dojenje in prvi dnevi z dojenčkom

delavnice-za-starse-dojenje-in-prvi-dnevi-z-dojenckom-v-soncni-vili
delavnice-za-starse-dojenje-in-prvi-dnevi-z-dojenckom-6
delavnice-za-starse-dojenje-in-prvi-dnevi-z-dojenckom-6

Na tej delavnici za bodoče starše razbijamo tabuje o dojenju. Dotaknemo se pogostih pasti dojenja in naravnega reševanja težav, ki nemalokrat nastopijo.

Spoznamo tehnike za povečanje laktacije, kako pomembni so počitek, hrana, mirnost mamice.  Seznanimo se s pomenom posvečene ure po porodu, kengurujčkanja, verniksa. Drugi del delavnice je praktično usmerjen, kjer na lutki dojenčka ali druge igrače povadimo osnove položaje za dojenje in se naučimo štručkanja otroka. Po delavnici je stiska svežih mamic manjša. Posledično je takšna mamica bolj sproščena in zadovoljna, prav tako pa tudi otrok in s tem vsa družina.

Delavnica poteka v živo na Sončni vili. Če se je ne morete udeležiti v živo, dobite posebej pripravljen posentek.

 • Delavnica se izvaja 1x mesečno.
 • Urnik najdeš tukaj!
 • Trajanje delavnice: 180 minut.
 • Skupine so majhne.
 • Pridi udobno oblečena.
 • Ponavadi si udeleženke delajo zapiske.
 • Rekvizite, podlogo, žogo…dobiš pri nas.
 • Sončna Vila ima svoje parkirišče.

Odgovorila bom na vsa tvoja vprašanja ...

 • Kako pravilno pristavim dojenčka?
 • Kako povečam količino mleka?
 • Kdaj zamenjam dojke ob podoju?
 • Kako pozdravim mastitis brez antibiotikov?
 • Kdaj in kako uporabim pripomočke za dojenje?
 • Kateri položaj izberem za dojenje?

Trajanje in cena delavnice

Delavnica je del celostne priprave bodočih staršev. Posamezna delavnica traja 180 min, oziroma dokler ne odgovorimo na vsa zastavljena vprašanja. Cena posamezne delavnice je objavljena TUKAJ. Lahko se udeležiš posamezne delavnice ali celotnega sklopa Šole za starše, ki zajema naslednje 4 DELAVNICE:

 • Delavnica #1: Priprava nosečnice na porod
 • Delavnica #2: Dojenje in prvi dnevi z dojenčkom
 • Delavnica #3: Partnerjeva podpora pri porodu
 • Delavnica #4: Pravilno rokovanje in nega novorojenčka

Nekaj mesecev pred porodom, sem vsaki teden čakala na tisti dan v tednu z Izidoro v Sončni vili, da dobim napotke in znanje za porod in življenje po porodu. Doživeto in srčno razlaganje Izidore o dojenju. Ona te začara, da na vse to gledaš drugače.
Dojenje~ nekaj tako naravnega a na žalost v praksi pozabljenega. Ampak, če pred rojstvom čudežnega bitja spoznaš Izidoro, spoznaš, da smo mame najbolj močna bitja, in da NI izgovora za izključitev dojenja. Znanje, znanje, znanje! Ključ do najlepših trenutkov, ključ do najbolj zadovoljne mame in otroka ❣️

Betina Bračko

Spremljam vas iz Madrida, gotovo se spomnite. Počasi se sicer naše druženje izteka, saj bom dopolnila 36. tednov in so to najbrž naši zadnji tedni skupaj. Ne znam vam povedati, kako sem vam hvaležna za vse informacije in skrb, ki jo imate za “svoje” nosečnice, res se vidi, da to delate s srcem. Veliko sem se naučila in vem, da mi bo to prišlo prav pri porodu (sem opogumljena, čeprav tu in tam me še vedno stisne, saj je to nekaj novega in hkrati tako velikega v mojem življenju, da ne morem ostati ravnodušna:)

 Hvala za lepo in izčrpno predavanje o dojenju. Res.. kljub dojenju 1.otroka (12 mescev) še vedno polno novega in zamimivega.. In marsikdaj mi je sedaj bolj jasno .

Ditka iz Španije

Po Agbarju je dobila moja deklica zelo lepe ocene, 9, 9, 10. Po 24 h, na prvi viziti so pa ugotovili zelo povišan CRP in jo takoj dali na antibiotike! Katastrofa!!! Od največje sreče, omamljena od čudeža, do največje groze in strahu. Če k temu dodaš še poporodno bolečino, izčrpanost in hormone, potem veš kaj dobiš. Skratka, 7 dni je bila dojenčica na antibiotikih, zelo malo sva bili skupaj, vmes še v inkubatirju, pa pod lučko zaradi zlatenice…Seveda so ji takrat, ko ni bila pri meni, dajali dodatek, čeprav sem jasno izrazila, da jo bom dojila. V glavnem totalni kaos… Šele ko sva po 7 dneh prišli domov, sva se začeli prav spoznavati in se učiti najti najin ritem. Res mi je bilo zelo težko, mislim, da nekje 4. ali 5. dan sem ostala popolnoma brez mleka. Ampak, znanje, ki sem ga dobila pri tebi, je neprecenljivo. Odločena sem bila, da bom dojila. Vsaki 2 do 3 ure sem že v bolnišnici in nato doma črpala mleko, čeprav sem ga načrpala minimalno, ji ga poleg dojenja dajala po flaški in se trudila, da povečam laktacijo. To mi je uspelo in danes lahko s ponosom rečem, da se z mojo princesko polno dojiva. Hvala ti, da si mi približala in predstavila pomembnost dojenja, brez tega mi verjetno ne bi uspelo. 

Suzana G.

Tolikokrat sem v zadnji nosečnosti z dvojčki in zdaj v tem poporodnem obdobju mislila nate, da ti res morem poslati en pozdravček. 

Vso znanje, katerega si mi predala v nosečnosti z s prvim sinom dve leti nazaj, je neprecenljive vrednosti in za vso podporo sem ti iz srca tako hvaležna, da tega sploh ne morem ubesediti!

Prvi sin je bil 13 mesecev polno dojen in sedaj sta tudi dvojčka Val in Jon že od samega začetka iz porodne sobe polno dojena in gre nam res odlično, dvojčka se lepo redita, jaz pa tako mirna in ponosna na nas!

Zagotovo si k temu ogromno pripomogla ti, zato se ti na tem mestu še enkrat zahvaljujem za vse, da se lažje spopadam z izzivi materinstva in da sem lahko tako dobra mamica mojim trem fantkom.

Eva Sinič Vivod in moji štirje fantje

Sončna vila – prostor, kjer nosečnica pridobi vse pomembne informacije v zvezi z nosečnostjo, porodom in dojenjem. Zaradi tega v novo vlogo stopi pomirjena in pripravljena.
V sklopu delavnic so vključeni tudi partnerji. Po zaslugi sklopa priprav na porod s partnerjem, v porodni sobi ni bilo hektike. Partner je ves čas vedel kaj se dogaja in aktivno sodeloval.
Kljub aktivni pripravi, pa se ti lahko kaj zalomi. In takrat je dobro da veš, kje poiskati pomoč. Izidora Vesenjak Dinevski je vedno na voljo za pogovor in nasvete. Če imaš težave z dojenjem, se lahko vedno obrneš tudi na Nina Hercog Rojs, ki ti z obiskom na domu v najkrajšem možnem času (k meni je prišla celo v nedeljo dopoldan) pomaga počasi in potrpežljivo. Izidora hvala, da si me oborožila z informacijami o pomenu dojenja in Nina hvala tebi, da si se oglasila ko sem bila najbolj na tleh, ter si skupaj z mano poiskala vzrok mojih težav. Z vajino pomočjo mi bo zagotovo uspelo. 💪❤️

Dijana Širovnik

 

Vadba za nosečnice je čudovita izkušnja, priporočam tudi delavnice, predvsem o dojenju. Jaz sem sodelovala med prvo nosečnostjo ampak mi je Izidora tudi po drugem porodu ogromno pomagala in bila podpora, da je dojenje steklo kljub oviram na začetku. Prav tako ogromno pomeni druženje z drugimi nosečnicami. Tam sam spoznala punce, ki se ukvarjajo z najrazličnejšimi poklici, vsem je bilo skupno to, da so z vadbo in delavnicami ogromno pridobile in jima je polepšalo nosečnost in materinstvo.Toplo priporočam od srca.

Marija Stojanovič

 

Za uspešno dojenje...

Najsrečnejši dojenček daleč naokrog (iz knjige na našem seznamu) - Kako umiriti jokajočega dojenčka v nekaj minutah

a

Imaš vprašanje? Piši mi.

Bodoča mamica, z menoj boš na enem mestu dobila celovite kakovostne informacije o nosečnosti, porodu, dojenju …
Za vsa vprašanja sem ti na voljo preko spodnjega kontaktnega obrazca, ali na telefonu 041 504 848.

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino