Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

TRENIRAM Z IZIDORO

Spremljevalka na porodu, doula

DOULA SLOVENIJA - IZIDORA VESENJAK DINEVSKI

Spremljevalka na porodu, doula pri porodu

Po več izobraževanjih pri svetovno priznanih doulah, sem od leta 2010 pričela s spremljanji na porodu,  predvsem v mariborski in ptujski porodnišnici pa tudi v Jesenicah, Celju, Trbovlju in avstrijskem Feldbachu.  Dula ali spremljevalka je ženska, ki stoji ob strani drugi ženski in ji nudi fizično in psihično podporo ves čas poroda. Jo opogumlja in verjame v njo ter sledi njenim željam in potrebam. Spremljanje porodov je posebno poslanstvo v mojem življenju. Gre za zelo intimen odnos med vsemi udeleženci v procesu rojevanja. Med nami se spletejo rahločutne vezi, ki ostanejo za zmeraj. Biti prisoten ob tako svetem trenutku ob ženski, ki rojeva, je zame velik privilegij.

O tem, kako je biti doula in kaj meni to poslanstvo predstavlja, sem napisala tudi članek:

Skozi nekaj mesečno vadbo za nosečnice, se z bodočo mamico zelo dobro spoznava. Na ta način se med nama stke vez zaupanja, ki je temelj najinega odnosa. Natančno poznam njene želje, pričakovanja in možnosti, ki jih nudi izbrana porodnišnica. Spoznam se tudi z njeno ožjo družino. Porodnico spremljam od prvih popadkov, ki se po navadi pričnejo že doma, pa vse do rojstva otroka, kar lahko traja 4 ali pa tudi 26 ur, kot je bilo na enem izmed zadnjih porodov.

V času rojevanja nudim bodoči mamici psihično, fizično in emocionalno podporo. Med porodom uporabljava vse tehnike, ki so jih znane že iz naših vadb za nosečnice ali delavnic za bodoče starše. V mislih imam sproščanje, dihalne tehnike, vizualizacijo, povezovanje z bitjem, ki ga nosi v sebi …

Z njo predihavam vsak popadek posebej, ji predlagam položaje, ki pomagajo otroku, da se optimalno namesti v porodni kanal in jo masiram in spodbujam. Povezani sva tako dobro, da se po navadi razumeva brez odvečnih besed. Natančno vem, kdaj potrebuje požirek vode, masažo določene točke ali pa samo stisk roke. Kadar je prisoten še bodoči očka, pa se povežemo v dober sodelujoč in podporni tim.

Porod je transformacija lastne biti. Če mamica doživi izpolnjujoč porod, lahko iz njega črpa moči še zelo dolgo. Postane bolj samozavestna, lažje naveže stik z dojenčkom, lažje steče dojenje. Vsak porod je posebno doživetje, ki ga noben/a od naju/nas ne pozabi. 

Zaupajo mi številne (bodoče) mamice

Moja nosečnost je bila več kot lepa. Obiski ob sredah na jogi in delavnica o porodu je bila kot topla odeja na mojo samozavest. Izidorine besede "roditi kot to počnejo Afričanke" so bile moje izhodišče, da želim roditi kolikor se da naraven porod.

Melita Vidovič

Sem VEČ KOT ZADOVOLJNA z jogo za nosečnice, z Izidoro in puncami! Po 3 tednih me križ veliko manj boli, da se ne pogovarjamo o energiji! Izidora je res čudovita oseba, kar se odraža na vadbi in posledično na vseh nas. Hvala!

Jerneja Kopše

Vadba za nosečnice se je izkazala kot ena najboljših odločitev, ki sem jih lahko naredila zase in za najino malčico. Joga me je sproščala, razgibala, razveselila in pomirila. Hvaležna sem, da sem spoznala Izidoro, v trenutku me je prevzela njena mirna, topla, srčna energija.

Tea Kuhar

Preden sem začela obiskovati jogo, sem imela določene strahove in negotovost. Izidora mi je s svojo pozitivno energijo, srčnostjo, praktičnimi nasveti in dragocenimi izkušnjami razblinila vse strahove. To ni le vadba, ampak veliko več.

Barbara Kotnik, dr. med.
a

Imaš vprašanje? Piši mi.

Bodoča mamica, z menoj boš na enem mestu dobila celovite kakovostne informacije o nosečnosti, porodu, dojenju …
Za vsa vprašanja sem ti na voljo preko spodnjega kontaktnega obrazca, ali na telefonu 041 504 848.

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino