Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

TRENIRAM Z IZIDORO

Gibalno razvojne urice za dojenčke, Sončna vila Maribor, telovadba za dojenčke – v živo in posnetki

TELOVADBA ZA DOJENČKE - ZA OPTIMALEN RAZVOJ

Gibalno razvojne urice za dojenčke
pridruži se nam v Sončni vili, v Mariboru ali si oglej posnetke

V prvem letu življenja je dojenčkov gibalni razvoj najbolj obsežen. Izredno pomembno je, kakšno pot ubere do prvih korakov – zaradi zagotavljanja kvalitete njegovih gibalnih vzorcev kasneje v življenju in vpliva na razvoj dojenčkovih možganov.

Otroku (brez posebnih razvojnih težav) na Gibalno razvojnih uricah s pomočjo vaj ob primerni vzpodbudi in v primernem okolju omogočamo naraven razvoj in mu ponudimo priložnost, da pravilno osvoji gibalne mejnike. Znotraj vsakega programa so vaje prilagojene zmožnostim posameznega otroka.

 • Srečujemo se 1x tedensko.
 • 1 vadba traja 60 minut.
 • Bogate izobraževalne vsebine iz teorije in prakse.
 • Naučimo se ogromno otorških pesmic in bibarij.
 • Ustavri se podporna skupina mamic.
 • Vljučujemo veliko rekvizitov- žoge, valji, tunel, rutice, pikler

»Gibalne vaje, ki jih izvajajo na skupinskih in individualnih Gibalno razvojnih uricah na Sončni vili, so kvalitetne in ustrezno zastavljene glede na otrokovo starost in stopnjo v gibalnem razvoju. Vaditeljice imajo večletne izkušnje in znajo dobro oceniti gibalni napredek otroka za prehod med programi. Ti vzpodbudno pripomorejo k razvoju zdravega otroka in jih toplo priporočam!«

Nevrofizioterapevtka Tjaša Ozmec, dipl. fizio.

izidora-pogosta-vprasanja-in-odgovori-ikona

Starši, spustite skrbi in uživajte ob opazovanju dojenčkovega razvoja in se ne obremenjujte, kdaj bi se moral zgoditi določen mejnik. Skupaj z našo pomočjo in našimi programi bomo poskrbeli za optimalni razvoj vašega dojenčka.

Naše vaje in prijemi so tako zasnovani, da spodbujajo nevronske povezave dojenčka in brez prehitevanja otrokovega razvoja. Zraven tega se bodo vpeljale socialne interakcije in mamice boste dobile medsebojno podporo.

Že zelo zgodaj lahko pri svojem dojenčku ugotovimo, da je družabno bitje in mu ugaja družba malih prijateljčkov.  Z njimi različno navezuje stik, sprva skuša ujeti samo njihov pogled, nekoliko kasneje se jih poskuša dotakniti in se obrača ali leze proti njim. Na skupinskih Gibalno razvojnih uricah z dojenčki pojemo (naučimo se ogromno otroških pesmic, ki smo jih morda že pozabili), se igramo prstne igre, naučimo se prijeme iz taktilne integracije in rešimo marsikatero težavico že s samim pogovorom med seboj. Tukaj je prostor za deljenje izkušenj, nasvetov in vseh vprašanj, ki so vezana na prve mesece z dojenčkom, od kolik, spanja, dojenja, uvajanje goste hrane po koščkih – BLW, novih odnosov v ožji in širši družini ipd.


Praznujemo letne čase, pustujemo, rajamo ob božičnem času, spoznavamo se z glasbili, zelišči, začimbami, različnimi materiali in še in še. Pridobljeno znanje boste lahko s pridom uporabili tudi doma, še posebej v večernih uricah, ko je otroka potrebno uspavati.


Za razgibavanje uporabljamo poligon, Piklerjev trikotnik, tunel, žoge, masažne žogice, valje, ropotuljice, igrače in ter druge pripomočke. Z različnimi predmeti, ki jih otrok prenaša iz roke v roko, okrepimo nevronske povezave v njegovih možganih.

PROGRAMI

XS program – od 4. tedna do pasenja kravic (močnega ramenskega obroča) oz. do približno 3-4 meseca

V tem obdobju dojenček ni zmožen hotenih gibov in je popolnoma odvisen od staršev. Zelo pomembno je, kako se z dojenčkom premikamo, ga dvigujemo, odlagamo, nosimo, saj s tem vplivamo na njegov optimalni gibalni razvoj. Pogosto se ravno zaradi nepravilnih prijemov staršev v prvih mesecih pojavi neskladje v mišičnem tonusu, to pa lahko dojenčka kasneje ovira pri fizičnem razvoju. Z ustreznimi prijemi je priporočljivo začeti hitro po rojstvu otroka.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

Na gibalno razvojih uricah se zato učimo pravilnega rokovanja z dojenčkom (baby handling), dokler mama ne postane samozavestna z prijemi. Postopoma začnemo dojenčka preko različnih aktivnosti motivirati za daljšo vzdržljivost na trebuščku. V tej fazi ima dojenček kratka obdobja aktivne budnosti, katere je smiselno zapolniti z usmerjeno vodeno aktivnostjo. Potrebuje pa tudi tesen stik z mamo, zato damo poudarek tudi na povezovanje med mamo in dojenčkom (kengurujčkanje).

 • Mamica zna pravilno rokovati z dojenčkom: dvigovanje, obračanje, odlaganje, nošenje
 • Dojenček zmore sam držati glavo
 • V položaju na trebuščku je največ časa
 • Dojenček ima razprte dlani
 • Zna se obrniti na bok in iz hrbta na trebušček

S program – od pasenja kravic do stranskega-bočnega seda

Sedaj dojenček že zmore ostati dlje časa na trebuščku in ima dobro kontrolo nad glavo. Začne se postopoma zavedati svojega telesa in prijemati predmete. Dojenček se bo preko vaj naučil samostojnega obračanja na trebušček. Na gibalno razvojih uricah bomo ponovili nekaj vaj iz prvega sklopa in jih nadgradili, da bo dojenček dobil priložnost za izteg rok na trebuščku.
Krepili bomo otrokov trup in vas vodili preko vaj za osvojitev stranskega oz. bočnega seda. Ta položaj je zelo pomemben za nadaljnji gibalni razvoj.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

 • Dojenček ima okrepljen ramenski obroč do te mere, da lahko pase kravice na iztegnjenih rokah
 • Mišice trupa so okrepljene do te mere, da ga lahko damo v bočni sed
 • Zna se obrniti iz hrbta na trebušček
 • Začne se obračati v več smeri na trebuščku – pivotirati

M - od bočnega seda do kobacanja

V te gibalno razvojne urice spadajo dojenčki, ki že znajo zadržati bočni sed. Ne znajo pa še vzravnano sedeti, zato v tem programu izvajamo vaje za stabilizacijo trupa. Pomembno je, da dojenčka ne posedemo, dokler se ne posede sam. V tem obdobju delamo vaje za pravilno plazenje, da bo dojenček osvojil križno gibanje, razpel tudi prstke na nogah in se pripravil na kobacanje. Starše učimo, kje naj otroka najbolj podprejo, da bo v svojem ritmu zajel vse faze gibalnega razvoja. S pomočjo številnih vaj in rekvizitov bomo tako osvojilo kobacanje(premikanje po prostoru po kolenih in dlaneh), ki je ena najpomembnejših faza razvoja. Otroka učimo ustreznih prestreznih reakcij, da se bo ob neravnovesju znal zaščititi pred padcem.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

 • Dojenček se zmore preko bočnega seda ali položaja na vseh štirih samostojno vsesti
 • Ustrezno se postavi v položaj za kobacanje
 • Vzpostavljen ima prestrezne reakcije
 • Pri kobacanju je vzpostaljen križni vzorec gibanja

L program - od kobacanja do hoje

Ko dojenček osvoji kobacanje – premikanje po vseh štirih, je čas za bolj aktivno vadbo. Tukaj iz posameznih elementov sestavimo poligon in dojenček začne sam premagovati ovire. Spodbujamo ga k varnemu sestopu iz višine in ga motiviramo za premagovanje različnih višinskih razlik, npr. stopnice. Dojenčka opazujemo, kako se sooča z novimi ovirami in vas naučimo, kako naj otroka najbolj podprete, da bo znal varno vstati in se ujeti ob padcu na rokice, da se ne poškoduje. Utrjen vzorec staršev, da otroka vodijo za rokice je škodljiv, saj se mora sam spustiti in zakorakati v svet.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

 • Zna varno splezati  iz višine
 • Zna plezati po stopničkah
 • Pravilno se vstane ob opori
 • Dojenček se zna ujeti ob padcu na roke

Spoznavna urica

Preden se nam pridružita na rednih srečanjih v že ustaljenih skupinah, vaju vabimo, da se srečamo na skupinki spoznavni urici. Namenjene so, da dojenček spozna prostor in nas. Skupaj bomo povadili rokovanje (baby handling) z dojenčkom: dvigovanje, odlaganje, obračanje, nošenje... Preko osnovnih vaj bomo pogledali, kje v razvoju je vaš dojenček in presodili, v katero skupino bi spadal glede na starost in stopnjo razvoja.

Individualna urica

Sprejemamo vas tudi na individualne urice. Namenjena je celostni obravnavi dojenčka. Skozi vaje tako presodimo, na kateri stopnji razvoja je dojenček in vas naučimo vaj za spodbuden gibalni razvoj zanj. Skupaj pripravimo individualno prilagojen program dela za 3-4 tedne. Nato je smiselno plan nadgraditi z novimi prijemi.

Pozitivni učinki rednih obikov...

 • povezovanje s svojim dojenčkom
 • razumevanje optimalnega gibalnega razvoja dojenčka
 • mamica zna pravilno rokovati s svojim dojenčkom v vsaki fazi gibalnega razvoja
 • podpora drugih mamic
 • dojenček zna vspostavljati interakcije z drugimi vrstniki
 • nučimo se prepoznati ustrezne gibalne vzorce
 • dojenček je vajen skupin otrok
 • nučimo se pesmic in bibarij 
 • ustvarimo nova prijateljstva
vadba-za-nosecnice-z-izidoro-slider-6
vadba-za-nosecnice-z-izidoro-slider-6

Če pred nosečnostjo nisi bila telesno aktivna, je pomembno, da z vadbo za nosečnice začneš postopoma. Priporočljivo je začeti z vajami, ki ne obremenjujejo sklepov. Priljubljena in koristna dejavnost je tudi joga za nosečnice, kjer je poudarek predvsem na gibljivosti, dihanju, pravilni drži ter vajah za stabilnost hrbtenice in krepitev mišic medeničnega dna.

Vse to in še več zajema program “VADBA ZA NOSEČNICE Z IZIDORO”, ki poteka v prostorih Sončne Vile, Maribor, lahko pa nas spremljaš tudi ON-LINE. Telovadbo za nosečnice v Mariboru izvajam že 25 let in na porod celostno, letno, pripravim kar 300+ mamic. Po porodu pa se nam lahko pridružiš na programih, ki so primerni za novorojene mamice – MASAŽA ZA DOJENČKE in GIBALNO RAZVOJNE URICE sta dva izmed bolj priljubljenih programov, ki jih izvajamo v prostorih Sončne Vile, Maribor.

 • 60 minut vadbe z
 • Poteka v živo preko ZOOM-a.
 • Ogled iz udobja domačega okolja.
 • Dostop od koderkoli
 • Osebna, dvosmerna interakcija med udeleženkami in Izidoro.
 • Čas za morebitna vprašanja (Q&A).
izidora-predavanja-v-zivo-soncna-vila-ikona-1
 • 120 minut vadbe z Izidoro.
 • Visokokvalitetni, na novo opremljeni prostori s talnim gretjem, ki omogočajo prijetno, mirno in sproščeno vzdušje.
 • Najkvalitetnejša AirEX blazina za vadbo, zglavnik, odejica, masažne žogice, …
 • Zagotovljeno brezplačno parkirišče v neposredni bližini.

Imaš vprašanje? Piši mi.

Bodoča mamica, z menoj boš na enem mestu dobila celovite kakovostne informacije o nosečnosti, porodu, dojenju …
Za vsa vprašanja sem ti na voljo preko spodnjega kontaktnega obrazca, ali na telefonu 041 504 848.

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino