Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

TRENIRAM Z IZIDORO

Gibalno razvojne urice za dojenčke, Sončna vila Maribor, telovadba za dojenčke – v živo in posnetki

GIBALNO RAZVOJNE URICE ZA DOJENČKE - NINA HERCOG ROJS 040523302

Pridruži se nam v živo ali si oglej posnetke!

V prvem letu življenja je dojenčkov gibalni razvoj najbolj obsežen. Njegov razvoj do prvih korakov je zelo pomemeben, saj zagotavlja kvaliteto njegovih gibalnih vzorcev kasneje v življenju. Gibalni vzorci neposredno vplivajo na razvoj dojenčkovih možganov.

Otroku (brez posebnih razvojnih težav) na Gibalno razvojnih uricah s pomočjo vaj ob primerni vzpodbudi omogočamo naraven razvoj in mu ponudimo priložnost, da pravilno osvoji gibalne mejnike. Znotraj vsakega programa so vaje prilagojene zmožnostim posameznega otroka.

Naše vaje in prijemi so tako zasnovani, da spodbujajo nevronske povezave dojenčka - brez prehitevanja otrokovega razvoja. Skupinsko delo vzpostavlja podporne socialne interakcije.

 • Srečujemo se 1x tedensko.
 • 1 vadba traja 60 minut.
 • Bogate izobraževalne vsebine iz teorije in prakse.
 • Naučimo se ogromno otorških pesmic in bibarij.
 • Ustavri se podporna skupina mamic.
 • Vljučujemo veliko rekvizitov – žoge, valji, tunel, pikler

»Gibalne vaje, ki jih izvajajo na skupinskih in individualnih Gibalno razvojnih uricah na Sončni vili, so kvalitetne in ustrezno zastavljene glede na otrokovo starost in stopnjo v gibalnem razvoju. Vaditeljice imajo večletne izkušnje in znajo dobro oceniti gibalni napredek otroka za prehod med programi. Ti vzpodbudno pripomorejo k razvoju zdravega otroka in jih toplo priporočam!«

Nevrofizioterapevtka Tjaša Ozmec, dipl. fizio.

Starši, spustite skrbi in uživajte ob opazovanju dojenčkovega razvoja in se ne obremenjujte, kdaj bi se moral zgoditi določen mejnik. Skupaj z našo pomočjo in našimi programi bomo poskrbeli za optimalni razvoj vašega dojenčka.

Že zelo zgodaj lahko pri svojem dojenčku ugotovimo, da je družabno bitje in mu ugaja družba malih prijateljčkov.  Z njimi različno navezuje stike, sprva skuša ujeti samo njihov pogled, nekoliko kasneje se jih poskuša dotakniti in se obrača ali leze proti njim. Na skupinskih gibalno razvojnih uricah z dojenčki pojemo (naučimo se ogromno otroških pesmic, ki smo jih morda že pozabili), se igramo prstne igre, naučimo se prijeme iz taktilne integracije in rešimo marsikatero težavico že s samim pogovorom. Tukaj je prostor za deljenje izkušenj, nasvetov in vseh vprašanj, ki so vezana na prve mesece z dojenčkom, od kolik, spanja, dojenja, uvajanje goste hrane po koščkih – BLW, novih odnosov v ožji in širši družini ipd.

Praznujemo letne čase, pustujemo, rajamo ob božičnem času, spoznavamo se z glasbili, zelišči, začimbami, različnimi materiali in še in še. Pridobljeno znanje boste lahko s pridom uporabili tudi doma, še posebej v večernih uricah, ko je otroka potrebno uspavati. Za razgibavanje uporabljamo poligon, Piklerjev trikotnik, tunel, žoge, masažne žogice, valje, ropotuljice, igrače in ter druge pripomočke. Z različnimi predmeti, ki jih otrok prenaša iz roke v roko, okrepimo nevronske povezave v njegovih možganih.

Ponudba programov

Spoznavna urica

Preden se nam pridružita na rednih srečanjih v že ustaljenih skupinah, vaju vabimo, da se srečamo na skupinski spoznavni urici. Namen te urice je, da dojenček spozna prostor in nas. Skupaj bomo povadili rokovanje (baby handling) z dojenčkom: dvigovanje, odlaganje, obračanje, nošenje... Preko osnovnih vaj bomo pogledali, kje v razvoju je vaš dojenček in presodili, v katero skupino bi spadal glede na starost in stopnjo razvoja.

Individualna urica

Sprejemamo vas tudi na individualne urice. Namenjena je celostni obravnavi dojenčka. Skozi vaje tako presodimo, na kateri stopnji razvoja je dojenček in vas naučimo vaj za spodbuden gibalni razvoj zanj. Skupaj pripravimo individualno prilagojen program dela za 3-4 tedne. Nato je smiselno plan nadgraditi z novimi prijemi.

XS program
Od 4. tedna do pasenja kravic (močnega ramenskega obroča) oz. do približno 3-4 meseca

V tem obdobju dojenček ni zmožen hotenih gibov in je popolnoma odvisen od staršev. Zelo pomembno je, kako se z dojenčkom premikamo, ga dvigujemo, odlagamo, nosimo, saj s tem vplivamo na njegov optimalni gibalni razvoj. Pogosto se ravno zaradi nepravilnih prijemov staršev v prvih mesecih pojavi neskladje v mišičnem tonusu, to pa lahko dojenčka kasneje ovira pri fizičnem razvoju. Z ustreznimi prijemi je priporočljivo začeti hitro po rojstvu otroka.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

Na gibalno razvojih uricah se zato učimo pravilnega rokovanja z dojenčkom (baby handling), dokler mama ne postane samozavestna z prijemi. Postopoma začnemo dojenčka preko različnih aktivnosti motivirati za daljšo vzdržljivost na trebuščku. V tej fazi ima dojenček kratka obdobja aktivne budnosti, katere je smiselno zapolniti z usmerjeno vodeno aktivnostjo. Potrebuje pa tudi tesen stik z mamo, zato damo poudarek tudi na povezovanje med mamo in dojenčkom (kengurujčkanje).

 • Mamica zna pravilno rokovati z dojenčkom: dvigovanje, obračanje, odlaganje, nošenje
 • Dojenček zmore sam držati glavo
 • V položaju na trebuščku je največ časa
 • Dojenček ima razprte dlani
 • Zna se obrniti na bok in iz hrbta na trebušček

S program
Od pasenja kravic do stranskega seda

Sedaj dojenček že zmore ostati dlje časa na trebuščku in ima dobro kontrolo nad glavo. Začne se postopoma zavedati svojega telesa in prijemati predmete. Dojenček se bo preko vaj naučil samostojnega obračanja na trebušček. Ponovili bomo nekaj vaj iz prvega sklopa in jih nadgradili, da bo dojenček dobil priložnost za izteg rok na trebuščku.
Krepili bomo otrokov trup in vas vodili preko vaj za osvojitev stranskega seda. Ta položaj je zelo pomemben za nadaljnji gibalni razvoj.
Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

 • Dojenček ima okrepljen ramenski obroč do te mere, da lahko pase kravice na iztegnjenih rokah
 • Mišice trupa so okrepljene do te mere, da ga lahko damo v bočni sed
 • Zna se obrniti iz hrbta na trebušček
 • Začne se obračati v več smeri na trebuščku – pivotirati

M program
Od bočnega seda do kobacanja

V te gibalno razvojne urice spadajo dojenčki, ki že znajo zadržati bočni sed. Ne znajo pa še vzravnano sedeti, zato v tem programu izvajamo vaje za stabilizacijo trupa. Pomembno je, da dojenčka ne posedemo, dokler se ne posede sam. V tem obdobju delamo vaje za pravilno plazenje, da bo dojenček osvojil križno gibanje, razpel tudi prstke na nogah in se pripravil na kobacanje. Starše učimo, kje naj otroka najbolj podprejo, da bo v svojem ritmu zajel vse faze gibalnega razvoja. S pomočjo številnih vaj in rekvizitov bomo tako osvojilo kobacanje(premikanje po prostoru po kolenih in dlaneh), ki je ena najpomembnejših faza razvoja. Otroka učimo ustreznih prestreznih reakcij, da se bo ob neravnovesju znal zaščititi pred padcem.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

 • Dojenček se zmore preko bočnega seda ali položaja na vseh štirih samostojno vsesti
 • Ustrezno se postavi v položaj za kobacanje
 • Vzpostavljene ima prestrezne reakcije
 • Pri kobacanju je vzpostaljen križni vzorec gibanja

L program
Od kobacanja do hoje

Ko dojenček osvoji kobacanje – premikanje po vseh štirih, je čas za bolj aktivno vadbo. Tukaj iz posameznih elementov sestavimo poligon in dojenček začne sam premagovati ovire. Spodbujamo ga k varnemu sestopu iz višine in ga motiviramo za premagovanje različnih višinskih razlik, npr. stopnice. Dojenčka opazujemo, kako se sooča z novimi ovirami in vas naučimo, kako naj otroka najbolj podprete, da bo znal varno vstati in se ujeti ob padcu na rokice, da se ne poškoduje. Utrjen vzorec staršev, da otroka vodijo za rokice je škodljiv, saj se mora sam spustiti in zakorakati v svet.

Pred prvim obiskom vaju vabim, da se mi pridružita na skupinki spoznvni urici ali individualni urici.

 • Zna varno splezati  iz višine
 • Zna plezati po stopničkah
 • Pravilno se vstane ob opori
 • Dojenček se zna ujeti ob padcu na roke

Pozitivni učinki rednih obikov...

 • povezovanje s svojim dojenčkom
 • razumevanje optimalnega gibalnega razvoja dojenčka
 • mamica zna pravilno rokovati s svojim dojenčkom v vsaki fazi gibalnega razvoja
 • podpora drugih mamic
 • dojenček zna vspostavljati interakcije z drugimi vrstniki
 • nučimo se prepoznati ustrezne gibalne vzorce
 • dojenček je vajen skupin otrok
 • nučimo se pesmic in bibarij 
 • ustvarimo nova prijateljstva

Po uricah so mamice povedale

S hčerko sva od treh mesecev dalje obiskovali tudi igralne urice. Popestrile so mi vsakodnevno rutino nege in skrbi za malo bitje, hčerkica pa je vedno bolj uživala v skupni telovadbi, raziskovanju in družbi drugih dojenčkov.

Viktorija J.

 

Menim, da obiskovanje razvojno igralnih uric omogoči bolj sproščeno soočanje z materinstvom, prežene marsikatero skrb ob deljenju izkušenj, pomaga vzdrževati dojenje in stke nekatera doživljenska prijateljstva. Otrok ima priložnost spoznati novo okolje za igro, opazovati starejše in mlajše otroke, deliti  igrače in preiskusiti nove spretnosti. Razvojno igralne urice so idealna priložnost za preživljanje kvalitetnega časa v času porodniškega dopusta.

Sonja Golob, pediatrinja

 

Naši otroci rastejo kot vsi ostali :))). Filip je že v prvem razredu in je sošolec od dveh, s katerimi se je že kot dojenček igral pri tebi in se v vmesnem času z njimi ni videl (razen tu in tam v mestu) :)). En je Jon, drugi pa Teo. Med njimi se čuti povezanost iz časov dojenčka 🙂

Tina K.

 

Odlične dejavnosti, naš fant tukaj uživa na razvojno gibalnih uricah, jaz pa na masaži. Prijazni in strokovni zaposleni, čudovit naravni ambient. Čista petka.

Jaka Debeljak

 

Sončno vilo sem obiskovala že med nosečnostjo in brez nje si ne predstavljam kako bi bila pripravljena na porod. Sedaj jo obiskujeva skupaj z mojim sončkom na gibalnih uricah. Hvala za neprecenljivo izkušnjo in svetovanje! Toplo priporočam!

Nika Partaš

 

Odlična, informativna izobraževanja in vadba za nosečnice in otroke. Toplo priporočam vsaki bodoči mamici.

Ines Dreo Kamenik

 

Vse kar potrebuješ v času nosečnosti in vsaj še leto po porodu, dobiš v Sončni vili. Joga za nosečnice, ki je poleg prijetnega razmigovanja najboljša priprava na porod. Tam zveš vse, kar moraš vedeti o prvih znakih poroda do prvega dojenja. Nato delavnice za bodoče starše, kjer poglobljeno znanje prejme tudi partner. In ko se že cartaš s svojim zakladkom, se začneš udeleževat še gibalnih uric za dojenčke, kjer se naučita pravilnega gibalnega razvoja, dobita odgovore na vsa vprašanja v zvezi z uvajanjem hrane in razvojem na splošno, hkrati pa je še odlično druženje za dojenčke in mamice🤗 hvala za vse ❤️

Ines U.

 

Super vadba za nosečnice in aktivnosti za dojenčke (masaža, gibalno razvojne urice). Strokovnost je v Sončni vili združena s prijaznostjo, podporo in odličnim vzdušjem. Toplo priporočam!

Lucija Klasinc

 

Brez Izidore in Nine bi moja nosečnost in porodna izkušnja bila veliko bolj panična, polna strahu, dvomov in skrbi. Z njuno pomočjo pa je bilo za oba s partnerjem to čas čakanja z manj skrbi, saj sva prejela veliko informacij, podpore, optimizma z njune strani, kot tudi sam porod, ki je bil težek, je bil zaradi vseh nasvetov in priporočil, porodnih zgodb, predavanj in svetovane literature manj strašen in neprijeten. Hvala obema, predvsem pa twbi Izidora, da si poskrbela, da je ta del naše zgodbe bil lažji in lepši. Hvala 🙏

Barbara Burja

 

Aktivnosti v Sončni vili so super, zabavne, sproščujoče in prav tako poučne. Sama sem se v času nosečnosti udeležila joge za nosečnice, prav tako tudi celotnega sklopa Šole za starše, delavnic za pripravo na porod. Kljub temu, da je oboje bilo online, sem dobila vse (in še več) informacije, ki sem jih potrebovala. Všeč mi je tudi bil praktičen del vsake delavnice. V času nosečnosti sem se vedno lahko obrnila na Izidoro in mi je tudi večkrat pomagala z nasveti. Je  prijazna, strokovna in vedno nasmejana oseba z veliko izkušenj. Toplo priporočam!

Sedaj po porodu pa zelo prav pridejo gibalne urice za dojenčke/otroke, ki se jih udeležujeva v živo. Urice so super, pomagajo pri razvoju, prav tako pa omogočajo malo druženja z drugimi mamicami.

Patricia V.

Vsaj enako pomembne kot Šola za starše se mi zdijo tudi igralno razvojne urice za dojenčke, ki v poporodnem obdobju olajšajo marsikatero stisko in skrb ter omogočajo boljšo navezavo med mamico in njenim malčkom. Izmenjava mnenj in izkušenj ter predvsem občutek, da v raznih problemih nisi sam, so izrednega pomena in po mojem mnenju pomagajo blažiti marsikatero poporodno tesnobo. Dojenčki in malčki pa seveda hkrati uživajo ob mamini pozornosti in raziskovanju novega terena.

Petra Krajnc, dr. gin.

 • 60 minut vadbe z
 • Poteka v živo preko ZOOM-a.
 • Ogled iz udobja domačega okolja.
 • Dostop od koderkoli
 • Osebna, dvosmerna interakcija med udeleženkami in Izidoro.
 • Čas za morebitna vprašanja (Q&A).
izidora-predavanja-v-zivo-soncna-vila-ikona-1
 • 120 minut vadbe z Izidoro.
 • Visokokvalitetni, na novo opremljeni prostori s talnim gretjem, ki omogočajo prijetno, mirno in sproščeno vzdušje.
 • Najkvalitetnejša AirEX blazina za vadbo, zglavnik, odejica, masažne žogice, …
 • Zagotovljeno brezplačno parkirišče v neposredni bližini.

Dojenčki uživajo na Gibalno razvojnih uricah

izidora-vadba-za-nosecnice-in-druzine-locnica-nb-1-fffefb

Imaš vprašanje? Piši mi.

Bodoča mamica, z menoj boš na enem mestu dobila celovite kakovostne informacije o nosečnosti, porodu, dojenju …
Za vsa vprašanja sem ti na voljo preko spodnjega kontaktnega obrazca, ali na telefonu 041 504 848.

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino