Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

TRENIRAM Z IZIDORO

Fit nosečnica – v živo ali posnetki

VADBA ZA NOSEČNICE & TELOVADBA ZA NOSEČNICE - Nina Hercog Rojs

Fit nosečnica
pridruži se nam v Sončni vili, v Mariboru ali ob ogledu posnetkov

Nosečnost je za vsako žensko posebno obdobje, obdobje v katerem hormoni plešejo svoj ples. V tem času je telesna vadba še kako koristna, saj zagotavlja dobro telesno pripravljenost. V obdobju nosečniške utrujenosti ti vadba zagotovi več energije, moči in zagona za spopadanje z utrujenostjo.

FIT nosečnica je vadba namenjena nosečnici, ki se želi dobro fizično pripraviti na porod in poporodno obdobje.

 • Srečujemo se 1x tedensko.
 • 1 vadba traja 45 minut.
 • Majhne skupine.
 • Dobro vzdušje, sproščenost in veliko smeha. 
 • Številne pozitivne učinke redne vadbe.
 • Odgovore na vsa tvoja vprašanja.

Z vadbo začnemo stoje in se v lahkem koraku, skozi nekaj vaj ogrejemo svoje telo. Pomembno je, da počasi stopnjujemo tempo dihanja in intenzivnost vaj.

Z vadbo začnemo stoje in se v lahkem koraku, skozi nekaj vaj ogrejemo svoje telo. Pomembno je, da počasi stopnjujemo tempo dihanja in intenzivnost vaj.

izidora-pogosta-vprasanja-in-odgovori-ikona

Spustimo se na podlago in v počasnejšem tempu naredimo še nekaj vaj za moč. Počasi se umiri naše dihanje in srčni utrip ter zaključimo z raztezanjem.

Ob koncu te vodim skozi sproščanje. To je del vadbe kjer poskrbimo, da se iz telesa sprostijo vse napetosti, ki so nastale med vadbo. Naučim te pravilno trebušno dihati in ti pomagam povezovati se s tvojim dojenčkom skozi različne vizualizacije.

Pozitivni učinki redne vadbe...

 • daje več energije in moči
 • poveča pretok krvi
 • omili zaprtje
 • izboljša spanec
 • omili krče, težke nog
 • omili bolečine v križu
 • sprošča endorfine, ki lahko izboljšajo razpoloženje
 • pomaga ohranjati telesno pripravljenost
 • z redno vadbo hitreje pridobiš postavo, ki si jo imela pred nosečnostjo
 • povečuje  elan, mišični tonus in moč medeničnega dna

Raznolika vadba je med nosečnostjo ključnega pomena ...

Telesna aktivnost med nosečnostjo koristi tako nosečnici kot tudi nerojenemu otroku. Gibanje in vaje v nosečnosti pripomorejo k večji kondiciji in boljšemu počutju, kar olajša premagovanje nosečniških težav in tudi sam porod. Poleg tega telesno aktivne nosečnice po porodu praviloma hitreje okrevajo in se lažje znebijo odvečnih kilogramov. 

Če nosečnica nima zdravstvenih težav ali zapletov, je priporočeno vsakodnevno vsaj pol ure zmerne telovadbe med nosečnostjo. Na ta način se izboljša telesna drža, zmanjša napetost mišic in tudi možnost poškodb. Telovadba med nosečnostjo pomaga tudi pri zmanjšanju bolečin v spodnjem delu hrbta, izboljšuje cirkulacijo in preprečuje nastanek krčnih žil.

Telovadba v nosečnosti pa ne sme biti preveč intenzivna ali zahtevna. Vaje v nosečnosti, ki močno obremenijo in izčrpajo telo, niso priporočljive. Zmerno vadbo najlažje opredelimo kot tisto, kjer nosečnica diha skozi usta, hkrati pa se med dejavnostjo brez težav pogovarja.

vadba-za-nosecnice-z-izidoro-slider-6
vadba-za-nosecnice-z-izidoro-slider-6

Če pred nosečnostjo nisi bila telesno aktivna, je pomembno, da z vadbo za nosečnice začneš postopoma. Priporočljivo je začeti z vajami, ki ne obremenjujejo sklepov. Priljubljena in koristna dejavnost je tudi joga za nosečnice, kjer je poudarek predvsem na gibljivosti, dihanju, pravilni drži ter vajah za stabilnost hrbtenice in krepitev mišic medeničnega dna.

Vse to in še več zajema program “VADBA ZA NOSEČNICE Z IZIDORO”, ki poteka v prostorih Sončne Vile, Maribor, lahko pa nas spremljaš tudi ON-LINE. Telovadbo za nosečnice v Mariboru izvajam že 25 let in na porod celostno, letno, pripravim kar 300+ mamic. Po porodu pa se nam lahko pridružiš na programih, ki so primerni za novorojene mamice – MASAŽA ZA DOJENČKE in GIBALNO RAZVOJNE URICE sta dva izmed bolj priljubljenih programov, ki jih izvajamo v prostorih Sončne Vile, Maribor.

Vadba poteka v živo ali on-line. Vedno dobiš tudi posnetek!

 • 45 minut vadbe 
 • Ogled iz udobja domačega okolja.
 • V naprej pripravljeni posnetki za dobačno vadbo.
 • Dostop od koderkoli in kadarkoli
izidora-predavanja-v-zivo-soncna-vila-ikona-1
 • 45 minut vadbe z Nino.
 • Visokokvalitetni, na novo opremljeni prostori, ki omogočajo prijetno, mirno in sproščeno vzdušje.
 • Blazina za vadbo, žoge, zraki, masažne žogice, …
 • Zagotovljeno brezplačno parkirišče v neposredni bližini.

Predstavitev vadbe za nosečnice v oddaji Dobro jutro

Po udeležbi so nosečnice povedale...

Kaj je lahko lepšega kot občutiti notranji mir, ker zaupaš svojemu telesu in umu, da delujeta popolno? To je nekaj, kar sem iskala in tudi našla pri Izidori in njeni jogi za nosečnice. Kot večino žensk, me je med nosečnostjo vznemirjala misel na porod. Porajali so se mi številni strahovi, katerih sama nisem znala razrešiti. Ker sem se zavedala, da želim naraven porod, sem iskala pomoč – nekoga, ki bi bil protiutež obsedeni medikamentozi, ki nas obdaja in ki je nižala moje zaupanje vase ter v sposobnosti mojega telesa. Pri mnogih posrednikih sem dobila Izidorin kontakt, kar je pozitivno spremenilo mojo nosečnost. Dobila sem točno to, kar sem iskala in potrebovala. Ne le telesno vadbo, za katero sem vedela, kako zelo je pomembna za boljše počutje med nosečnostjo in pri pripravi telesa na zahtevno preizkušnjo poroda. Dobila sem mnogo več. Izidora mi je priporočila literaturo, ki sem jo kar požirala, saj mi je polnila vrzeli nevednosti, ki so ustvarjale strahove. Na vsaki vadbi sem izvedela kaj novega – med pogovorom z drugimi nosečkami in med Izidorinim zanimivim pripovedovanjem o stvareh, ki jih je doživela kot spremljevalka priporodu. Naučila sem se popolnoma sprostiti telo, sprostiti napetost mišic z dihanjem in spoznala sem moč vizualizacije. Vsi ti delci sosestavili celoto, ki mi omogoča, da radostno in z zaupanjem vase pričakujem rojstvo svojega otroka. Zato naj nikogar ne čudi, da sem se pripravljena voziti vsak teden iz Raven na Koroškem do Maribora na vadbo za nosečnice. Se splača!

NADJA EBNER

Moja nosečnost je potekala odlično. Vadba, ki sem jo obiskovala pri tebi, mi je nudila mnogo več kot sem pričakovala. Poleg dobrega počutja, da delam tudi v nosečnosti nekaj za svoje telo in duha, sem prejemala veliko pomembnih smernic, informacij in nenazadnje vero vase (v to da zmorem) v času nosečnosti. Kljub vsemu, da se je moj porod končal s carskim rezom, mi ni žal niti ene minute, ki sem jo namenila pripravi na naravni porod. Hvala za tvoje čudovito delo. Vsekakor, pa ima posebno vrednost tvoja čudovita pozitivna energija, ki jo širiš pri svojem delu

SIMONA ČRNKO

Najprej se ti naj najlepše zahvaljujem za vse koristne informacije, ki sem jih prejela na tvojih urah, vse, kar si nam povedala okoli poroda, pa tudi okoli dojenja, mi je zelo prišlo prav. 
Kar se tiče poroda, sem zelo vesela vseh tvojih napotkov in priporočil, kaj vzeti s sabo v porodnišnico, saj je vsaka malenkost, ki si jo omenila, bila zelo dobrodošla. Morem povedat, da je fant omenil, da sem bila videti zelo pripravljena na porod, pa tudi on mi je znal pomagat, saj si nam dala dobre nasvete na tisti uri, ko smo bili skupaj s partnerji. Bolečine so bile močne, vendar sem bila psihično na bolečino zelo pripravljena in ko sedaj pogledam slike, vidim, da sem bila po porodu videti zelo vredu, še sama sebi se čudim, da je bilo tako. Zapisam čas poroda je 4 ure. Mehur so mi predrli nekje ob 16 ob 20 pa sem rodila, popadki so bili močni že prej, vendar te zadnje 4 ure pa so bile res mučne. Sedaj je to za mano in na vse skupaj gledam kot na zelo lepo izkušnjo. Predvsem sem vesela, da se je vse končalo brez zapletov in da sem rodila zdravega fantka.
Kar se tiče dojenja, sem pa tudi zelo zelo vesela, da nam je steklo brez težav. Po vseh tvojih besedah sem vedela, kako in kaj moram naredit, da bo prav. Rada bi omenila, da smo morali na začetku kakšen obrok dodati dodatek, zdravnik mi je zabičal, da bo treba, ker se je Filip rodil bolj lahki, saj je imel komaj 2680g. Jaz pa na začetku nisem imela popolnoma nobenega apetita in mogoče zaradi tega tudi mleka bolj malo, saj je Filip po tem ko se je najedel, še vedno zelo jokal in se obnašal kot da je še lačen. Dala sva mu dodatek, vendar sem se na vse načine trudila, da bi bilo mleka dovolj. Sedaj lahko rečem, da nama je steklo in je Filip s količino mojega mleka zadovoljen. Zelo sem vesela, ker resnično nisem imela nobenih težav z poškodovanimi bradavicami, že od začetka sem bila zelo pozorna na to, da je bil Filip pravilno pristavljen k prsim, prav tako sem poskrbela, da ne bi dobila mastitisa.
Za vse dobro, kar si storila s svojimi nasveti, skorajda nimam besed, kako naj se ti zahvalim. Ko pogledam na vse skupaj, lahko rečem, da opravljaš prečudovito delo in da boš ostala verjetno v vseh nas, ki smo hodile k tebi na telovadbo. Prečudovita ženska si, ki opravljaš zelo dobro delo in ki si nam s svojimi besedami odprla marsikatero obzorje na porod in dojenje. Zelo sem vesela, da sem te imela priložnost spoznati. Izidora iskrena hvala iz srca!

MOJCA P.

Čeprav porod ni potekal in se zaključil kot sem si želela in pričakovala (induciran porod, ki se je po 9 urah in 17 minutah zaradi nenapredovanja in obratne rotacije zaključil s carskim rezom pod spinalno narkozo), se na tem mestu iz srca zahvaljujem za vso predano znanje, nasvete in izkušnje, ki jih deliš na vadbi in delavnicah. In res je čeprav te morda ni v porodni sobi, si kljub temu ves čas zraven …vsaj z mano si bila…in vse, česar si me naučila, je pomagalo veliko bolj kot vsa protibolečinska terapija.

TINA IŠTVAN

Jogo z Izidoro sem obiskovala dobrih 5 mesecev svoje nosečnosti in moram priznati, da je vsaka minuta, preživeta z njo, izredno obogatila moje nosečniško obdobje. Sicer sem imela zelo lepo nosečnost brez težav (razen slabosti v prvem tromesečju) in sama zase pravim, da sem jo preživela kar malce zadeto od vseh pozitivnih hormonov in notranjega dogajanja. Večerne ure pri Izidori pa so bile sploh posebni trenutki tako zame, kot tudi za malo bitjece v trebuhu. 
Vsaka vadba je zame pomenila čas, ki sem ga namenila samo za naju. Čas, da sem se resnično ustavila, umirila, sprostila in lahko opazovala, kako se počuti moje telo in kako se počuti malo bitje v njem. Mislim, da je bila tudi otroku vsaka vadba zelo prijetna, saj je vsakič znova, ko sem se na vadbi sprostila, začel veselo poplesavati v trebuhu. Na vadbi smo veliko pozornost posvetili sproščanju in tako sem se s pomočjo veliko vaje naučila dobro in globoko sprostiti. To mi je pomagalo že pri premagovanju nosečniške utrujenosti in mi bo verjetno izredno pomagalo pri samem porodu. S pomočjo meditacije sem se naučila tudi usmerjanja svojih mislih in na ta način sva z otrokom že v trebuhu vzpostavila najino prvo komunikacijo. Seveda so mi izredno koristile tudi vse fizične vaje. Obdobje nosečnosti mi je namreč zaradi obilice dela izredno hitro minilo in brez redne vadbe zagotovo ne bi posvetila toliko časa skrbisvoje telo.
Poleg samih vaj je vadba zame pomenila tudi druženje z drugimi nosečnicami in bodočimi mamicami, s katerimi smo si lahko delile občutke, vprašanja in mnenja. Nekatere mamice na vadbi so že imele svoje izkušnje in so jih na vadbi lahko delile s puncami, ki smo svojo nosečnost doživljale prvič. Poleg tega smo ogromno informacij, odgovorov na naša vprašanja ter nasvetov, lahko dobile tudi od Izidore same. Sproščeno smo se lahko pogovarjale o vseh težavah in vprašanjih, ki nam rojijo po glavi. Izvedela sem veliko o samem poteku poroda, različnih načinih poroda, kako se lahko čim bolje pripravimo na porod, o porodnišnicah pri nas, kaj lahko pričakujemo od babic in zdravnikov, kaj vse nas čaka v poporodnem obdobju, marsikaj o dojenju, kakšne težave nas lahko doletijo ter na splošno o prihodu otoka v družino. Dotaknili smo se tudi bolj splošnih tematik kot so zdrava prehrana, alternativna zdravljenja kot so homeopatija in podobno. Predvsem moram priznati, da nikoli nisem imela občutka, da bi nas Izidora želela kakorkoli usmerjati, samo podajala nam je čim več informacij, da smo bile lahko čim bolj ozaveščene, s tem bolj pomirjene in bolj samozavestne.  
Vadba in predvsem Izidorina pozitivna energija mi je tako vsakič znova dala občutek spokojnosti, da je vse v redu in da bova z otrokom zmogla vse, kar naju čaka, tako med nosečnostjo, na samem porodu kot tudi po njem, ko bova že ločeno, a vendar skupaj stopala v nov vsakdan. Imam občutek, da naju z otrokom čaka še izredno veselo popotovanje in upam, da ga bova z Izidoro lahko delila tako ali drugače tudi v prihodnje. Morda bom že malo kičasta, če zaključim svojo izkušnjo s tem, kar je bil velikokrat moj komentar, ko sem se vrnila z joge domov: Kdo je najbolj srečen človek na svetu? Noseča Polona po jogi.

POLONA BREZNIK

Z jogo in s sproščanjem sem se prvič srečala pred sedmimi leti v času moje prve nosečnosti. Takrat naučene vaje, sprostitvene tehnike in pogovori pod vodstvom inštruktorice Izidore so mi zelo pomagali pri prvem in tudi drugem porodu tri leta pozneje. Zelo dobro se spomnim, kako zelo mi je pri obeh porodih pomagalo znanje zavestnega sproščanja. Med latentno fazo prve porodne dobe sem doma imela dovolj časa, da sem se med popadki sprostila. Bolj me je presenetilo, da sem se bila sposobna sprostiti tudi v minuti ali dveh v porodni sobi, ko so se popadki že zelo stopnjevali in krepili, saj pred prvim porodom nisem prav verjela, da bo to mogoče. Ko je bilo popadka konec, sem ga takoj odmislila, se poglobila vase, se skoncentrirala na sproščanje spodnjega dela trebuha, kjer me je najbolj bolelo in sprejela naslednji popadek. A šele takrat, ko sem čutila, da prihaja. Takrat se mu nisem upirala, temveč ga predihala in mislila na naslednjo minuto, ko se bom spet lahko sprostila. Ker po naravi ne sodim med sproščene ljudi, sem bila po porodu zadovoljna in presenečena nad tem, kaj so sposobni narediti moje telo in moje misli. Za to se lahko zahvalim le Izidori in mojemu možu seveda, ki mi je pomagal s svojo prisotnostjo in umirjenostjo. Zdaj sem v pričakovanju tretjega otroka in spet sem si zaželela osvežiti svoje znanje sproščanja, najustreznejših porodnih položajev in vsega, kar sodi k zdravi nosečnosti in uspešnemu porodu. Že na prvem srečanju pa sem ugotovila, kako globoko v podzavest so se mi pred sedmimi leti zasidrali nekateri Izidorini stavki, ki so mi bili takrat v veliko psihično pomoč. Po njenem nasvetu sem si namreč med porodom znala sebe predstavljati kot rožo, ki se mogočno odpira, se veseliti vsakega novega popadka in ga dojemati kot prijatelja. Veselim se dneva, ko bom v porodni sobi spet dihala, se sproščala in čakala svojega otročička.” 

NANA S.

 

 

a

Imaš vprašanje? Piši mi.

Bodoča mamica, z menoj boš na enem mestu dobila celovite kakovostne informacije o nosečnosti, porodu, dojenju …
Za vsa vprašanja sem ti na voljo preko spodnjega kontaktnega obrazca, ali na telefonu 041 504 848.

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino