Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

nosecnost-po-tednih-izidora-svetuje-1-do-32-teden-2
a

IZIDORIN BLOG KOTIČEK

#30: Nosečnost po tednih – kako poteka 30. teden?
PLOD: 38 cm (dolžina) / 1400 g (teža). Vidim, slišim, vonjam, okušam in tipam! Moje roke, noge in telo postajajo vse bolj zaobljeni in v pravilnem sorazmerju z velikostjo glave. Notranji organi se še naprej razvijajo. Veliko diham, seveda še vedno le plodovnico, a s tem krepim in razvijam pljuča.

PLOD: Moj mehur izloča seč. Razvoj nohtov na nogah je končan, lasje na glavi so vse gostejši. Če sem deček, so moda že končala svoje potovanje in se dokončno spustila v mošnjo. Od 90 do 95 odstotkov dneva resda prespim, a ko sem buden, se živahno premikam ter odpiram in zapiram oči. Tudi med spanjem sem dejaven (sanje ali spanje REM), izvajam dihalne gibe in premikam očesna zrkla. Počasi se pripravljam na porod ,zato začenjam spreminjati položaj in se obračati z glavo navzdol. V tem položaju lahko z nogami brcnem tik pod mamina rebra, medtem ko moja glava pritiska na njeno medenično dno. Zdi se, da to zanjo ni preveč prijetno! 

NOSEČNICA: Telesna drža postaja vedno bolj pomembna tudi za dobro počutje. Vzdrževanje pravilne telesne drže, ko se vam zaradi rastočega trebuha spreminja težišče, je pomembno za zmanjševanje napetosti v mišicah in drugih tkivih. Prav v teh tednih namreč zaradi spreminjanja težišča telesa prihaja do poudarjanja ledvene krivine hrbtenice, kar je pri neprimernih opravilih in pri nepravi drži lahko neprijetno ali boleče, pri nosečnicah, ki so že pred nosečnostjo imele težave s hrbtenico, pa lahko privede do poslabšanja prejšnjih težav. Ob obiskovanju naše vadbe se pojdi tudi sprehajat in plavat na krajše razdalje. Že samo zadrževanje na svežem zraku in izvajanje razteznih vaj ti bo pomagalo k boljšemu počutju in zmanjševanju številnih nosečnostnih težav.

izidora-pogosta-vprasanja-in-odgovori-ikona

Telesna drža postaja vedno bolj pomembna tudi za dobro počutje. Vzdrževanje pravilne telesne drže, ko se vam zaradi rastočega trebuha spreminja težišče, je pomembno za zmanjševanje napetosti v mišicah in drugih tkivih.

Morda vas bo zanimalo tudi ...

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino

  Tečaj masaže dojenčka

  V Sončni vili pričnemo z najbolj čuječim

  tečajem masaže dojenčka.

  Srečamo se 5 krat v živo ali online.

  Pričnemo v ponedeljek  30. januarja 2023 ob 10.00 uri.

  Neprecenljiva izkušnja za mamico in dojenčka. Tečaj, ki poglobi odnos, krepi zavedanje, sprošča mišični tonus, pomirja trebušne krče, lajša prebavo, spodbija imunski sistem…

  Prijave zbiramo do nedelje,  29.1.2023

   soncnavila.si@gmail.com