Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

nosecnost-po-tednih-izidora-svetuje-1-do-32-teden-2
a

IZIDORIN BLOG KOTIČEK

#19: Nosečnost po tednih – kako poteka 19. teden?

#19: Nosečnost po tednih – kako poteka 19. teden?

PLOD: Na jeziku so se razvile okušalne brbončice, tudi tip je vse bolj razvit, saj možgani in živčni končiči nenehno dozorevajo. Po celem telesu se pojavljajo dlačice, tako imenovani lanugo. Te dlačice bom imel skoraj do rojstva, ko bodo pričele odpadati. Včasih so prisotne po obrazu in ušesih še nekaj dni po rojstvu, zlasti izrazite so pri otrocih, ki se rodijo prezgodaj. Za zasnovami mlečnih zob so se pričele tvoriti zasnove stalnih zob. Če me boš sedaj videla na ultrazvoku, si bom morda božal obraz, sesal palec ali se igral s popkovnico. Moja glava je v razmerju s telesom še vedno velika in tako bo ostalo vse do pozne nosečnosti. V 13. tednu je bila enaka polovici dolžine od temena do trtice, v 21. tednu bo pa enaka tretjini dolžini telesa. V času poroda znaša približno četrtino celotne telesne dolžine. Ko se rast glavice ploda upočasni, se pospeši rast telesa.

NOSEČNICA: ​​Morda si mislila, da se bolečina v hrbtnem predelu ne bo pričela vse do tretjega trimesečja, ko boš pridobila največ teže. Na žalost se velikokrat pojavi že v drugem trimesečju. Čeprav morda še ni tako opazno, je tvoja medenica na misiji širjenja. Vezi, ki podpirajo tvoj trebuh, postanejo bolj prožne in sklepi med medeničnimi kostmi se zmehčajo. Ko raste tvoj trebušček, se tudi koža napne in postane srbeča. Ne pozabi na vlažilno nego in masažo, da preprečiš srbečico. Če hrepeniš po čokoladi, si jo kar privošči. Preskoči nezdrave M&M’s bombončke in poišči dobro kvalitetno temno čokolado z najmanj 70% kakava. Ob nekaj sladkorja boš tako zaužila še antioksidante, ki jih sicer najdeš v rdečem vinu in zelenem čaju, vsebuje pa tudi maščobo, ki ne dvigne ravni holesterola.

izidora-pogosta-vprasanja-in-odgovori-ikona

Čeprav morda še ni tako opazno, je tvoja medenica na misiji širjenja. Vezi, ki podpirajo tvoj trebuh, postanejo bolj prožne in sklepi med medeničnimi kostmi se zmehčajo. Ko raste tvoj trebušček, se tudi koža napne in postane srbeča. Ne pozabi na vlažilno nego in masažo, da preprečiš srbečico.

Izidora Vesenjak Dinevski

Morda vas bo zanimalo tudi ...

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino