Vadba za nosečnice & družine, z Izidoro. Programi potekajo v živo in on-line.

nosecniska-slabost-in-naravna-zdravila-za-lajsanje-blog-1
a

IZIDORIN BLOG KOTIČEK

Nosečniška slabost in naravna zdravila za lajšanje

Nosečniška slabost in naravna zdravila za lajšanje

ZAKAJ TI JE V NOSEČNOSTI TAKO POGOSTO SLABO? Krivci za slabost so povečini hormoni, obremenjena jetra in ravnovesje sladkorja v krvi. Visoke vrednosti hormonov povzročijo, da morajo jetra pospešeno delovati. Če so preobremenjena, nam postane slabo, kot bi nam postalo po npr. preveč popitega alkohola – na nek način v bistvu občutiš mačka. 😊

izidora-pogosta-vprasanja-in-odgovori-ikona

V primeru, da ti hrana res ne odgovarja in imaš težave po večini živil, se ne obremenjuj preveč, da morda ne uživaš »idealnih« obrokov, predvidenih za nosečnico. Telo bo (tudi s pomočjo prehranskih dopolnil) poskrbelo, da otrok prejme optimalne vitamine, dokler se tvoje stanje ne izboljša.

NARAVNA ZDRAVILA ZA LAJŠANJE

Pomembno je, kaj in kdaj ješ – če izbereš jed z višjo vsebnostjo sladkorja, pazi na to, da izbereš kompleksne sladkorje, to so počasni, redni, zdravi ogljikovi hidrati, ki nimajo sladkega okusa. Uživaj več manjših obrokov dnevno. Kofein dodatno obremenjuje jetra, zato morda preskoči jutranjo kavico. Pomembna je tudi hidracija. Če ti navadna voda ne ugaja, lahko poskusiš z uživanjem hladnega ingverjevega čaja. Zjutraj si pa privošči skodelico toplega čaja, saj ingver telo ogreje in razstruplja. Nekatere poročajo, da jim pomaga tudi žvečenje ingverjevih bonbonov.

Vsebujejo ga številna živila. Kot dobri viri veljajo perutninsko meso in svinjina, ribe, nekatere vrste zelenjave z visoko vsebnostjo škroba, gomoljnice, krompir, mlečni izdelki, banane in drugo sadje (z izjemo citrusov). ​Če ti hrana ne gre po grlu, ga lahko zaužiješ v obliki prehranskega dopolnila.

Če ti je pogosto slabo takoj po zaužitju folne kisline in vitaminov, jih raje vzemi kasneje v dnevu in z manjšo količino vode. Na tržišču je več različnih prehranskih dopolnil za nosečnice, zato lahko z menjavo najdeš tista, ki ti najbolj ustrezajo.

V primeru, da ti hrana res ne odgovarja in imaš težave po večini živil, se ne obremenjuj preveč, da morda ne uživaš »idealnih« obrokov, predvidenih za nosečnico. Telo bo (tudi s pomočjo prehranskih dopolnil) poskrbelo, da otrok prejme optimalne vitamine, dokler se tvoje stanje ne izboljša. V pomoč so ti lahko različne juhe, ki te bodo obenem tudi ogrele.​

Priporočljivo je, da za svetovanje izbereš izkušenega homeopata (v Mariboru je to Nataša Herlič Švajgerl).

Obstaja veliko naravnih zdravil in pripravkov, ki pomagajo pri slabosti. A ne pozabi, določeno zdravilo lahko pomaga eni nosečnici, drugi pa ne. Lahko se zgodi tudi, da sprva deluje, potem pa učinek zdravila pojenja. Vsaka nosečnica je edinstvena, zato tudi ne obstaja univerzalni pripravek, ki bi lahko pomagal vsem enako. Ne pozabi, da slabost ne bo trajala večno in na koncu bodo vse tegobe poplačane z najlepšim darilom.

Izidora Vesenjak Dinevski

Morda vas bo zanimalo tudi ...

Back To Top

Izidorine
e-novičke

Si noseča, mlada mamica, ali pa že razmišljaš v tej smeri? Prijavi se na moje e-novičke in prejmi KODO ZA BREZPLAČEN PRVI OBISK na vadbi za nosečnice. Ker z menoj ob strani je IZI postati mami!

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino